Hitbhuk, Mitbhuk en Ritbhuk – de correcte voedingsgewoonte

Hitbhuk

Eet voedsel dat goed is voor de gezondheid. Eet niet alleen voor je tong! Als je enkel eet wat je lekker vindt, zal je je maag bederven en ziek worden.

Mitbhuk

Eet met mate. Eet goed voedsel met de juiste hoeveelheid. Een overdaad aan een bepaald soort voedsel zal je ziek maken. Als je nectar drinkt in overdaad wordt het vergif. Als je zin hebt in vier appels, stop dan na de derde.

Ritbhuk

Het volstaat niet enkel Hitbhuk na te streven. Als je diep spiritueel wil worden is het nodig dat je ook Ritbhuk wordt. Ritbhuk betekent dat het voedsel dat je eet op een eerlijke manier verworven wordt door duurzaam verdiend geld, niet door te bedriegen of te stelen … enz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.